Ľahký Prevod.sk Coca-Cola má tradíciu aj v Sierra Nevade
 
Slovenský jazyk  English language Nachádzate sa tu:   Hlavná stránka>Strava>Klasické menu
 
 Hlavná stránka  Hlavná stránka   
 Čo je to vlastne tá cykloturistika  Cykloturistika?    
 rozbaliť menu Bicykel  Bicykel    
 rozbaliť menu Materiál  Materiál    
 rozbaliť menu Oblečenie  Oblečenie    
 rozbaliť menu Strava  Strava    
 Strava v tréningu    V tréningu    
 Strava v akcii    V akcii    
 Klasické cykloturistické menu    Klasické menu    
 Taktické poznámky k stravovaniu    Taktické    
         poznámky    
 rozbaliť menu Čo a ako zbaliť  Čo a ako zbaliť    
 rozbaliť menu Akcie  Akcie    
 rozbaliť menu Príprava  Príprava    
 rozbaliť menu Prevoz bicykla  Prevoz bajku    
 Malý cykloturistický zemepis  Miniatlas    
 Otázky a odpovede  Q&A    
 Tapety a tak podobne  Na stiahnutie    
 Ešte čosi navyše  Ostatné    
 Témy mimo témy :-)  O inom    
 Mapa stránok  Mapa stránok    
 Pre ľahší život s PC  Okienko            
      webmastera    

 
"Hlad je najlepší kuchár." - príslovie

verzia pre tlač

Klasické cykloturistické menu

Čím dlhšia akcia, tým viac sa treba spoliehať na miestne zdroje. Ak naozaj nepočítame každú korunu, so sebou ťaháme základ na prežitie mimo civilizácie a to, čo sa bežne nedá kúpiť. Plus veci, ktoré sú dosť ľahké na to, aby sme ich nekupovali priebežne (napríklad čaj).

Keď jedna večera nestačí, navaríme ďalšiu.

Keď jedna večera nestačí, navaríme ďalšiu.
Gasthof Alpenblick, Längenfeld, Rakúsko, 2005
(Penzión je použitý ako ochrana pred premoknutím.)


 

Sáčkové polievky

Zaženú pocit hladu, ale nezasýtia. Dajú sa použiť na zahriatie, alebo na ochutenie varenej ryže (omnoho lepšie ako bujón). Ak je chladno, môžeme si dať instantnú polievku aj namiesto teplého čaju.


Sáčková ryža

Geniálna vec, dá sa miešať takmer s čímkoľvek, nezaberá miesto, jedna porcia v surovom stave prakticky nič neváži a dá sa z nej najesť. Uvarí aj úplný amatér.


Trvanlivá saláma

Dobrá vec napríklad pri úvodnom presune, alebo v chladnom počasí, keď tuky vôbec nevadia. A dá sa pokrájať aj do ryže.


"Polystyrénový" (najčastejšie ryžový) chlieb

Lepší ako žiadny, dlho vydrží (pretože málokomu chutí :-)). Ak vlečiete so sebou nejaké nátierky, mali by ste si ho pribaliť tiež. Kto už skúšal jesť bôčikovú pomazánku bez chleba, vie o čom je reč.


Konzervy s pomazánkami

Dlho vydržia aj keď nie sú v chlade. Nie je to práve symbol zdravej výživy, ale vyšťavený organizmus spracuje bez váhania takmer čokoľvek. Prednosť majú tie v mäkkom balení - sú podstatne ľahšie. Berte to, čo vám najviac chutí, ale nie iba jeden druh. Aj malá zmena poteší.


Konzervy s hotovým jedlom

Síce ťažká váha, ale rýchla a jednoduchá príprava a v každom prípade oživenie jedálneho lístka - taký trenčiansky párok s fazuľou, hmm... Nie je to iba naša špecialita, vyrábajú sa aj v zahraničí, aj keď jedlá v nich sú miestne. Hoci tortellini.


Rybičky

Aj konzervy môžu mať zdravý obsah. Chuť je originálna, predávajú sa aj prichutené napr. paradajkami a podobne. Tuniak vo vlastnej šťave je vyslovene delikatesa slávnostného charakteru. Kam sa hrabe kaviár!


návrat na začiatok stránky

...pokračovať na:  Taktické poznámky k strave...

 
©: PD 2008+ | aktualizované: 25.1.2009 | otázky a pripomienky: lahkyprevodkontaktlahkyprevod.sk